بلاگ, کسب و کار

انواع روش‌های تکثیر نهال هلو

روش های تکثیر نهال هلو

 اولویت اول بسیاری از باغداران برای خرید نهال هلو (Peach seedling)، مراجعه به نهالستان‌های معتبری است که از سمت جهاد کشاورزی نیز مورد تایید باشند، اما برخی دیگر از باغداران تمایل دارند که خود اقدام به تکثیر و ازدیاد نهال هلو در باغاتشان کنند؛ اما چگونه؟

 در این مقاله قصد داریم به صورت مفصل به صفر تا صد روش‌های تکثیر و ازدیاد نهال هلو بپردازیم و ضمن معرفی شیوه‌های مختلف تکثیر این نهال تجاری و ارزشمند، بهترین و مقرون به صرفه‌ترین روش را نیز معرفی نماییم.


تاریخچه نهال هلو

 ابتدا بهتر است بپردازیم به این که برای اولین بار “نهال هلو” در کدام کشور پدیدار شد و دلایل پرطرفدار بودن این میوه چیست؟

 بنا بر تحقیقات کارشناسان، نهال هلو برای اولین بار در نواحی گرمسیری و معتدل قاره آسیا همچون کشور چین و ژاپن دیده شد و سپس در ایران، و اروپا باغداران بسیاری اقدام به پرورش این نهال کردند اما جالب است بدانید که در گذشته تنوع واریته‌های نهال هلو بسیار کمتر از حال حاضر بوده است اما امروزه واریته های بسیار متنوعی در اثر اصلاح ژنتیکی به وجود آمده است که طرفداران بسیار زیادی دارد که بر پایه هلو، شلیل، زردآلو، بادام و آلو تکثیر شده‌اند.

نهال هلو

 از جمله دلایل طرفداران این میوه می‌توان به فواید و کاربردهای بی‌شمار آن اشاره نمود که عبارتند از:

  • از این میوه خوش طعم برای تهیه انواع دسرها، آبمیوه‌ها، کنسرویجات و مربا استفاده می‌شود.
  • هلو برای سلامت سیستم ایمنی، سیستم گوارشی و عملکرد قلب بسیار مفید است و سرشار از آنتی اکسیدان است.
  • از عصاره هلو برای تهیه انواع کرم‌ها، ماسک‌ها و محصولات پوستی استفاده می‌شود؛ چرا که سبب پاکسازی و روشن‌کنندگی پوست می‌شود.

بهترین روش‌های تکثیر و ازدیاد نهال هلو کدامند؟

 همانگونه که می‌دانید نهال هلو، نهال چند ساله‌ای با ارتفاع نسبتا کوتاه و تاج گسترده‌ای است که طول عمر چندان بالایی ندارد و طول عمر اقتصادی آن حداکثر ۱۵ الی ۲۰ سال خواهد بود، به همین دلیل دائما باید به فکر روش‌های اقتصادی و مقرون به صرفه‌ای برای تکثیر و ازدیاد نهال هلو بود، از جمله این روش‌ها می‌توان به روش‌هایی که در زیر مختصرا توضیح داده می‌شود اشاره کرد:

روش های تکثیر نهال هلو به شرح زیر می باشند:

1. استفاده از روش تکثیر غیر جنسی ( کشت بذر):

 در فصل پاییز بذر هلو را که از قبل آماده کرده‌اید در باغچه یا اراضی باغی خود در عمق ۸ الی ۱۰ سانتی‌متری زمین بکارید؛ در رابطه با نحوه آماده سازی بذر نیز می‌توان گفت پس از جدا کردن کامل بافت میوه از هسته و خشک کردن آن در آفتاب می‌توان آن را در خاک قرار داد تا پس از آبیاری جوانه بزند.


2. استفاده از روش قلمه زنی برای تکثیر نهال هلو:

 همزمان با فصل زمستان می‌توانید از قلمه‌های سخت شاخه‌های جوان و پربازده برای تکثیر نهال هلو استفاده کنید؛ به این صورت که پس از جدا کردن قلمه‌ای مناسب و سالم به طول ۲۰ سانتی متر و قرار دادن آن در خاک تا زمان ریشه دار شدن می‌توانید آن را به صورت جداگانه در خاک بکارید تا پس از گذشت مدتی به نهال هلو مجزا تبدیل شود. جالب است بدانید که استفاده از روش قلمه زنی بسیار رایج است و نه تنها می‌توان از قلمه ساقه برای تکثیر نهال استفاده کرد، بلکه امکان استفاده از قلمه ریشه، قلمه برگ و حتی قلمه جوانه برگ نیز وجود دارد.

قلمه زنی نهال هلو


3. استفاده از روش پیوند زدن برای تکثیر نهال هلو:

 رایج‌ترین و جدیدترین روشی که امروزه برای تکثیر و ازدیاد نهال هلو مورد استفاده قرار می‌گیرد، روش پیوند است که تاثیر بسزایی در افزایش کمیت و کیفیت محصولات و همچنین افزایش تنوع در واریته‌های نهال هلو دارد، البته بر اساس بافت خاک و نوع پوشش زمین ممکن است پایه‌ها متغییر باشند؛ برای مثال:

 در زمین‌های سنگلاخی طور با بافت خاک آهکی و قلیایی بهتر است پیوندک را بر پایه ارقام مقاومی همچون بادام، زردآلو و هلو پیوند زد تا نتیجه مطلوب‌‌تری دریافت کنیم و در سایر زمین‌ها نیز بهتر است پیوندک هلو را بر پایه شلیل پیوند زد؛ البته ناگفته نماند که نوع دیگری از خاک‌های سنگین و غیر قابل زهکشی نیز وجود دارند که بهتر است در این مناطی از پایه آلو یا گوجه برای پیوند زدن کمک گرفت.


کلام آخر

 حال که با روش‌های مختلف تکثیر و ازدیاد نهال هلو آشنا شدیم بهتر است با یکی از معتبرترین مراکز فروش نهال هلو یعنی نهالستان پالیز نهال نیز آشنا شویم؛ این مجموعه با مدیریت مهندس سعید قاسمی تحت نظارت مستقیم جهاد کشاورزی، سالیان بسیاری است که در زمینه تولید و فروش واریته‌های مختلف نهال هلو و سایر ارقام میوه فعالیت می‌کند و با تجربه‌ی فراوانی که در زمینه تکثیر ارقام نهال هلو و میوه دارد می‌تواند کمک بسزایی در این زمینه به شما باغداران عزیز و علاقه مند نماید.

 همچنین کارشناسان مجرب مستقر در نهالستان به صورت ۲۴ ساعته پاسخگوی سوالات شما در زمینه تکثیر و پرورش نهال هلو و همچنین قیمت نهال هلو خواهند بود.

تماس با پالیز نهال: 09144501003

تماس با برتر نهال:  09141832393

author-avatar

درباره مهدی نجاری

من مهدی نجاری هستم متولد سال 1369. با تاسیس سایت فروشگاهی می مالز در سال 1389 شروع به فعالیت در زمینه طراحی سایت، بهینه سازی و سئو سایت و نوشتن محتوا کردم. رشته دانشگاهی من مترجمی زبان انگلیسی بود و به من در رسیدن به اهداف یادگیری در زمینه دیجیتال مارکتینگ کمک کرد. اکنون پروژه های مختلف سئو سایت و نویسندگی را به اتمام رسانده ام و یا در حال انجام هستند. در ضمن وب سایت شخصی خودم رو می تونید در پایین مشاهده کنید. https://kabodseo.ir/

دیدگاهتان را بنویسید